Kom ons opzoeken

Wij zijn gelegen in het hart van de stad, daardoor zijn we verbonden met werkelijk ieder deel van Amsterdam. Kies voor een van de vele openbaar vervoersmiddelen of kom met de auto!

Contact

Heb je een vraag die je beantwoord wilt hebben? Of gewoon iets meer informatie nodig? We zitten slechts een muisklik van je vandaan…

Locatie

Cityden Museumkwartier • Amsterdam

Hoe je er komt

Maak het jezelf gemakkelijk door je route van tevoren te plannen. Klik hier om de route per tram, bus, metro of auto te bekijken.

Ontdek de buurt

Het Museumkwartier is het toppunt van chique en verfijnd, maar zie de buurt niet als stoffig en saai. Als je namelijk niet van kunst uit de Gouden Eeuw houdt, bekijk dan wat moderne kunst, ga winkelen of duik in een van de gezellige cafeetjes.
Cityden Museumkwartier • Museumplein

FAQ

We hebben geen shuttle service, maar we zijn super goed verbonden met het openbaar vervoer en kunnen altijd een taxi voor je regelen!
Wij verkopen geen kaartjes voor het openbaar vervoer, maar we kunnen je wel adviseren wat en waar te kopen. In Amsterdam gebruik je de OV-chipkaart voor de tram, bus, metro en trein, en deze is geldig op het hele Amsterdamse netwerk vanaf je eerste check-in. De makkelijkste opties voor bezoekers zijn de wegwerpkaarten voor 1 uur of 1 dag, die je in alle trams kunt kopen. De 1-uurs kaarten zijn ook in de bus te koop. Stap zo vaak in en uit als je wilt binnen de door jou gekozen tijd… maar vergeet niet in en uit te checken!
We hebben geen bagage faciliteiten ter plaatse, maar er is een locatie iets verderop, bij Locker Point Luggage Storage Museumplein op Van Baerlestraat 33B, waar je je spullen kunt bewaren terwijl je op ontdekkingstocht gaat!
De toeristenbelasting in het Cityden Museumkwartier bedraagt 7% over de netto kamer prijs + €3,- per persoon, per nacht.
Er zijn parkeerplaatsen in de straten rond Cityden, die €6,- per uur kosten. Voor een betere deal, is er een Q-Park om de hoek op Van Baerlestraat 33B.